Reglement

Reserveren:

Reserveer tijdig. Zeker in de vakantie periodes en met de feestdagen bestaat de kans dat ons pension vol zal zijn. Wees er dus op tijd bij!

Vaccineren:

Als uw hond naar een pension of kennel gaat moet u er altijd voor zorgen dat uw hond gevaccineerd is. De vaccinatie moet uiterlijk 3 tot 4 weken voor het pension bezoek hebben plaatsgevonden.

Onze vaccinatie- eisen:

 • Besmettelijke hondenhoest (kennelhoest), de neusspray is ook voldoende.
 • Hondenziekte
 • Leptospirose (zieke van Weil)
 • Parvo
 • Hepatitis

Wij stellen deze eisen om er zeker van te zijn dat al onze logees volledig beschermd zijn. Ook hebben wij een wettelijke verplichting om alleen honden in ons pension op te nemen die over de juiste entingen beschikken
Om deze reden vragen wij u dan ook altijd om het paspoort van uw hond mee te nemen op de breng datum.

Besmettelijke hondenhoest:

Besmettelijke hondenhoest is een zeer besmettelijke infectie van de voorste luchtwegen van de hond en wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren.
Naast virussen en bacteriën spelen ook stress, hygiëne, weersomstandigheden en huisvesting een rol. Besmettelijke hondenhoest komt overal voor, via contact kan de ziekte verspreid worden.
Ondanks dat u uw hond geënt heeft kan hij alsnog de ziekte in een milde variant oplopen.
Over het algemeen gaan deze klachten vanzelf over, houdt uw hond goed in de gaten zodra hij stopt met eten, lusteloos is, of koorts heeft direct een dierenarts raadplegen.

Vlooien en Wormen:

Behandel uw hond tegen vlooien en wormen, zowel voor als na het verblijf in het pension. Zo voorkomt u dat uw hond ( en uw huis ) wordt besmet.

Voeding / dieet:

Mocht uw hond een gevoelige maag hebben of een speciaal dieet volgen, neem dan het eigen voer mee! Ook bij allergieën is dit ontzettend belangrijk.
De meeste honden verliezen tijdens hun verblijf in een pension wat gewicht, dit heeft te maken met onder andere stress, een andere temperatuur en wellicht meer beweging.
Zorg er dus altijd voor dat u de porties aanpast en ruim voldoende meegeeft! Ook is het erg belangrijk duidelijk aan te geven wat de hoeveelheid is die uw hond thuis krijgt. Dit kan op de zak van de voeding gezet worden of u kunt thuis de porties al maken.

Medicijnen:

Wij zijn als pension bereid om uw hond medicatie te geven wanneer nodig. Het is van groot belang dat u ons dan duidelijke instructies geeft over de medicatie en de hoeveelheid. Wij zorgen er dan voor dat uw hond deze in de juiste hoeveelheid en op het juiste tijdstip krijgt.

Noodgevallen:

Zorg ervoor dat wij beschikken over uw telefoonnummer en dat van een eventuele thuisblijver. Ook het nummer van uw eigen dierenarts is van belang, zodat wij wanneer er zich problemen voor doen altijd iemand kunnen bereiken.
Wij zullen in noodgevallen altijd ingrijpen en ervoor zorgen dat uw hond de medische zorg zal krijgen die hij of zij nodig heeft. In de meeste gevallen zullen wij naar onze eigen dierenarts gaan, eventueel kunnen wij dan wel uw dierenarts raadplegen.

Wat moet en mag mijn hond meenemen:

 • Paspoort met vaccinaties (verplicht)
 • Eigen deken, kussen, speeltjes, dit mag natuurlijk wij kunnen echter niet garanderen dat deze heel blijven of niet vies worden.
 • Eigen voer, koekjes, kluifjes e.d.
 • Medicatie
 • Bench, wanneer uw hond graag in een bench slaapt en zich hier prettig bij voelt mag deze mee, maar dit is niet noodzakelijk.
 • Voerbakken etc. (liever niet)
 • Halsbanden en riemen (graag weer mee naar huis nemen, zodat ze niet zoek kunnen raken.)

Schoon mee naar huis:

In ons pension zien wij vaak dat veel honden het heerlijk vinden om buiten lekker te spelen, ravotten, graven, rollen etc. Voor ons is dit een teken dat zij het prima naar hun zin hebben!
Wij kunnen echter niet garanderen dat uw hond erg schoon is wanneer u hem of haar weer haalt.
Mocht u graag willen dat uw hond schoon weer mee naar huis gaat kunt u ervoor kiezen dat wij hem of haar een wasbeurt geven voor het halen. Hier brengen wij wel een kleine extra vergoeding voor in rekening!
Wij zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw hond het zo fijn mogelijk heeft tijdens zijn of haar verblijf! In samenwerking me u en uw informatie kunnen we ervoor zorgen dat ze zich zo goed mogelijk thuis voelen en op hun gemak zijn bij ons!
Mochten er dus nog andere bijzonderheden zijn betreft uw hond, geef deze aan ons door! Alles is bespreekbaar.

Tot snel, bij Hondenpension van de Ovidefarm!