Reglement

Reserveren:

Reserveer tijdig. Zeker in de vakantie periodes en met de feestdagen bestaat de kans dat ons pension vol zal zijn. Wees er dus op tijd bij!

Reserveren voor vakanties graag via e-mail op onze contact pagina.

Vaccineren:

Als uw hond naar ons pension gaat moet u er altijd voor zorgen dat uw hond gevaccineerd is. De vaccinatie moet uiterlijk 3 tot 4 weken voor het pension bezoek hebben plaatsgevonden.

Onze vaccinatie- eisen:

  • Besmettelijke hondenhoest (kennelhoest), de neusspray is ook voldoende.
  • Hondenziekte*
  • Leptospirose (zieke van Weil)
  • Parvo*
  • Hepatitis*

(* wettelijk verplicht)

Wij stellen deze eisen om er zeker van te zijn dat al onze logees volledig beschermd zijn. Ook hebben wij een wettelijke verplichting om alleen honden in ons pension op te nemen die over de juiste entingen beschikken.
Om deze reden vragen wij u dan ook altijd om het paspoort van uw hond mee te nemen op de breng datum.

Besmettelijke hondenhoest:

Besmettelijke hondenhoest is een zeer besmettelijke infectie van de voorste luchtwegen van de hond en wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren.
Naast virussen en bacteriën spelen ook stress, hygiëne, weersomstandigheden en huisvesting een rol. Besmettelijke hondenhoest komt overal voor, via contact kan de ziekte verspreid worden.
Ondanks dat u uw hond geënt heeft kan hij alsnog de ziekte in een milde variant oplopen.
Over het algemeen gaan deze klachten vanzelf over, houdt uw hond goed in de gaten zodra hij stopt met eten, lusteloos is, of koorts heeft. In deze situatie direct een dierenarts raadplegen.

Vlooien en Wormen:

Behandel uw hond tegen vlooien en wormen, zowel voor als na het verblijf in het pension. Zo voorkomt u dat uw hond ( en uw huis ) wordt besmet.

Voeding / dieet:

Mocht uw hond een gevoelige maag hebben of een speciaal dieet volgen, neem dan het eigen voer mee! Ook bij allergieën is dit ontzettend belangrijk.
De meeste honden verliezen tijdens hun verblijf in een pension wat gewicht, dit heeft te maken met onder andere stress, een andere temperatuur en wellicht meer beweging.
Zorg er dus altijd voor dat u de porties aanpast en ruim voldoende meegeeft! Ook is het erg belangrijk duidelijk aan te geven wat de hoeveelheid is die uw hond thuis krijgt. Dit kunt u doen door een plastic beker mee te geven waar de hoeveelheid per portie met een viltstift op gemarkeerd staat.

Medicijnen:

Wij zijn als pension bereid om uw hond medicatie te geven wanneer nodig. Het is van groot belang dat u ons dan duidelijke instructies geeft over de medicatie en de hoeveelheid. Wij zorgen er dan voor dat uw hond deze in de juiste hoeveelheid en op het juiste tijdstip krijgt.

Medicatie alleen in originele verpakking.

Noodgevallen:

Zorg ervoor dat wij beschikken over uw telefoonnummer en dat van een eventuele thuisblijver. Ook het nummer van uw eigen dierenarts is van belang, zodat wij wanneer er zich problemen voor doen altijd iemand kunnen bereiken.
Wij zullen in noodgevallen altijd ingrijpen en ervoor zorgen dat uw hond de medische zorg zal krijgen die hij of zij nodig heeft. In de meeste gevallen zullen wij naar onze eigen dierenarts gaan, eventueel kunnen zij dan wel uw dierenarts raadplegen.

Wat moet ik voor mijn hond meenemen:

  • Paspoort met vaccinaties (verplicht)
  • Medicatie (alleen in originele verpakking)

Schoon mee naar huis:

In ons pension zien wij vaak dat veel honden het heerlijk vinden om buiten lekker te spelen, ravotten, graven, rollen etc. Voor ons is dit een teken dat zij het prima naar hun zin hebben!
Wij kunnen echter niet garanderen dat uw hond erg schoon is wanneer u hem of haar weer haalt.
Mocht u graag willen dat uw hond schoon weer mee naar huis gaat kunt u ervoor kiezen dat wij hem of haar een wasbeurt geven voor het halen. Hier brengen wij wel een kleine extra vergoeding voor in rekening! (€15 voor een wasbeurt, en alleen als het personeel daar voldoende tijd voor heeft)
Wij zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw hond het zo fijn mogelijk heeft tijdens zijn of haar verblijf! In samenwerking met u en uw informatie kunnen we ervoor zorgen dat ze zich zo goed mogelijk thuis voelen en op hun gemak zijn bij ons!
Mochten er dus nog andere bijzonderheden zijn betreft uw hond, geef deze aan ons door! Alles is bespreekbaar.

Eigen Risico bij Hondenpension van de Ovidefarm

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw hond zich veilig en comfortabel voelt tijdens zijn verblijft bij ons. Desondanks kunnen er situaties ontstaan, zoals een ongelukje of een conflict tussen honden.

Om deze reden willen wij u erop wijzen dat het brengen van uw hond naar ons pension gebeurt op basis van eigen risico. Dat betekent dat Hondenpension van de Ovidefarm niet aansprakelijk is voor eventuele verwondingen of ongevallen die uw hond oploopt tijdens zijn verblijf bij ons.

Indien het geval dat uw hond medische hulp nodig heeft zullen wij uw hond naar een dierenarts brengen. Echter, de kosten die voortvloeien uit deze medische behandelingen zijn voor rekening van de hondeneigenaar en kunnen in geen enkel geval op Hondenpension van de Ovidefarm verhaald worden.

Wij verzoeken dat u ons voorafgaand aan het verblijf van uw hond, ons op de hoogte stelt van eventuele gezondheidsproblemen of gedragsproblemen die van invloed kunnen zijn op het verblijf van uw hond bij ons.

Wij waarderen uw begrip en uw vertrouwen in Hondenpension van de Ovidefarm en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw hond een plezierig en veilig verblijf heeft.

Tot snel, bij Hondenpension van de Ovidefarm!